En elektrisk Jaguar-revolusjon

Jaguar I-PACE

Da første generasjon Jaguar I-PACE ble lansert, vant den som den første bilen noensinne, hele tre priser i World Car Awards 2019 — inkludert prisen for World Car of the Year. Nå fortsetter Jaguar sin elektriske satsing og skal kun produsere elektriske biler innen 2025.

Jaguar Land Rover er det første av de store tradisjonelle bilmerkene til å lansere en slik klimavennlig strategi innen en så kort tidslinje. Den globale strategien har fått navnet Reimagine, og handler om å redefinere moderne luksus på en bærekraftig måte gjennom bilmerkene Jaguar og Land Rover.

Det var i februar 2021 at administrerende direktør i selskapet, Thierry Bolloré, fortalte om Jaguar Land Rovers nye bærekraftige strategi, i en presentasjon lagt ut på YouTube

Flere elektriske Land Rovere

I tillegg til helelektrifiseringen av Jaguar, vil selskapet også lansere seks elektriske Land Rovere innen 2026. Målet for Jaguar Land Rover er at det ikke skal produseres noen fossilutslippsbiler etter 2036, og at hele konsernet skal ha null CO2-utslipp innen 2039. Dette inkluderer også alle leveransekjeder.

Reimagine vil sette den nye standarden for kvalitet og effektivitet for moderne luksusbiler. Fremover vil selskapet ha fokus på verdiskaping, og vektlegge å levere kvalitet og profitt fremfor volum.

“Together we will design a new benchmark in environmental, societal and community impact for luxury business.”

Thierry Bolloré

Strategisk riktig posisjonering

At fremtiden for Jaguar Land Rover er både elektrisk og spennende, hersker det ingen som helst tvil om. Med Reimagine har selskapet valgt en modig og taktisk smart retning som etter alle solemerker vil styrke posisjonen deres innen det elektriske bilmarkedet, sammenlignet med eksisterende konkurrenter og andre nykommere. Vi i Insignia gleder oss til fortsettelsen de neste årene.

Kilder: jaguarlandrover.com, forbes.com