Bilia blir importør av Jaguar og Land Rover i Norge og Sverige

Bilia har signert en avtale med Jaguar Land Rover (JLR) om å bli offisiell importør for JLRs merker (Range Rover, Defender, Discovery, Jaguar) i Sverige og Norge. Som en del av avtalen skal det etableres et joint venture, Bilia JLR Import AB, mellom de to selskapene. Den nyetablerte joint venture-avtalen omfatter importvirksomhet for nybilsalg og ettermarkedstjenester. Importørkontorene vil ligge i Malmø og Oslo og importvirksomheten forventes å starte 1. april 2024.

“Vi er glade for muligheten til å kunne utvikle et nært samarbeid med JLR gjennom et joint venture. Bilias fokus på kundeopplevelse og effektive prosesser, brede erfaring og sterke posisjon i Sverige og Norge, vil sammen med JLRs ikoniske merkevarer, attraktive produkttilbud og investering i elektrifisering, være et vinnerkonsept. Dette vil styrke oss i å etablere Bilia som importør”, sier Per Avander, CEO Bilia AB.

“Vi har hatt gode erfaringer som forhandler for JLR-merkene i Oslo i over ett år nå og er stolte av å utvide samarbeidet ved å bli JLR-importør for både Norge og Sverige,” sier Per Avander, CEO Bilia AB.

JLR er et heleid datterselskap av Tata Motors Limited og har hovedkontor i Storbritannia. Nettoinntektene for regnskapsåret som sluttet 31. mars 2022 var 22,8 milliarder GBP.

Som en del av Reimagine-strategien er JLR på en transformasjonsreise mot å bli verdens ledende produsent av moderne luksusbiler. JLR har nylig gått over til en House of Brands-tilnærming, for å forsterke den unike karakteren til hvert av sine merker – Range Rover, Defender, Discovery og Jaguar – og for å akselerere leveringen av selskapets visjon: Å bli stolte skapere av verdens mest ettertraktede moderne luksusbilmerker for de mest kresne klientene. Fra 2025 vil Jaguar bli et rent elektrisk moderne luksusmerke med en dramatisk vakker ny portefølje av følelsesmessig engasjerende design og banebrytende teknologier. På den andre siden vil Land Rover fortsette å være til stede som et verdenskjent og viktig kulturarvsmerke, som forblir på kjøretøy, nettsteder, sosiale medier og detaljhandelssider, og underbygge verdensklasse-merkevarene Range Rover, Defender og Discovery.

Frank Wittemann, Managing Director JLR European Importer Region: ‘Vi er glade for å ta fatt på denne nye satsingen med Bilia og etablere et joint venture. I Bilia har vi funnet en pålitelig partner for å implementere JLRs ambisjon om å bli en ledende moderne luksusbilprodusent i Norge og Sverige. Å utnytte Bilias lokale forhandlerekspertise vil gjøre oss i stand til å styrke vår tilstedeværelse i de to landene og gi uforglemmelige opplevelser og tjenester til våre mest kresne kunder.»

Ved ønske om ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Frode Hebnes
Adm dir i Bilia Norge AS
Mobil: 993 21 927
E-post: frode.hebnes@bilia.no

Om Bilia Norge

Bilia er Norges 3. største aktør i personbilmarkedet og omsatte i 2022 for 11 milliarder kroner. Bilia har ca. 1.300 medarbeidere, og er representert i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold og Telemark, Trøndelag og Vestland.

Om Bilia

Bilia er en av Europas største totalleverandører for alt som har med bilhold å gjøre, med en ledende posisjon innen service og salg av personbiler, varebiler og lastebiler. Vi tilbyr service og reparasjoner, drivstoff, bilvask, leiebiler, dekk og felger, felgrenovering, biltilbehør, bilpleie, lakkering, glasskift og bildemontering med mer. Bilia har omtrent 160 anlegg i Sverige, Norge, Luxembourg og Belgia, samt en auksjonsside i Sverige.