Nå starter prototypetesting av Range Rover Electric

Pressemelding fra Jaguar Land Rover Norge 13.12.2023

  • Nye Range Rover Electric har flere patentsøknader enn noen annen Range Rover, og nå skal prototypene gjennom et av de strengeste tekniske sign-off-programmene noensinne, for å bekrefte evnen til å takle ekstreme temperaturer, ulike værforhold og alle typer terreng, selvfølgelig inkludert vading i opptil 850 mm dypt vann.
  • Ingeniørene har satt seg som mål å skape den mest stillegående og raffinerte Range Roveren noensinne, med en unik konfigurasjon for aktiv støydemping og lyddesign, og høy interiørkomfort for behagelig, moderne luksus
  • Range Rover byr på et første glimt av den etterlengtede Range Rover Electric, som uttrykker fantastisk modernitet gjennom eksemplarisk Range Rover-design, med subtile hint om den helelektriske drivlinjen
  • Range Rover Electric bygges på 800 volt-arkitektur
  • Range Rover vil tilby kundene en sømløs, helelektrisk eieropplevelse – problemfri lading, trådløse programvareoppdateringer og intelligent teknologi, som optimaliserer rekkevidden.
  • Range Rover Electric vil bygges på den fleksible plattformen Modular Longitudinal Architecture i Solihull i Storbritannia, sammen med mild hybrid og Plug-in hybrid-modeller med utvidet rekkevidde, nå som et helt nytt chassisanlegg til 70 millioner pund åpner på fabrikken.
  • Batterier og elektriske drivenheter (EDU-er) monteres på JLRs nye Electric Propulsion Manufacturing Centre i Wolverhampton i Storbritannia.

Gaydon, Storbritannia, 13. desember 2023: Range Rover kunngjør nå det neste steget i sin reise mot elektrifisering. Den første helelektriske bilen fra Range Rover vil forsterke merkets status som et symbol på luksus i en moderne tid. Det fremragende britiske designet forblir særegent og urokkelig, mens dens allsidige kjøreegenskaper sikrer at tilhengervekt**, vading og terrengegenskaper overgår alle andre luksuriøse elektriske SUV-er.

Thomas Müller, Executive Director, Product Engineering, JLR

«Vi er på rett vei for å skape den mest stillegående og raffinerte Range Roveren noensinne.»

«De magiske ingrediensene som ligger til grunn for Range Rovers suksess forblir uendret: tidløst, minimalistisk design, komfortabel kupé og enestående kjøreegenskaper  nå i en helelektrisk modell.»

«Og som så mange ganger tidligere, vil Range Rover fortsatt sette bransjestandarden. Den første av sitt slag. En helelektrisk luksus-SUV som leverer det Range Rover lover. Et ekte globalt luksusprodukt for første gang i bransjen.»

«Range Rover Electric er utviklet i hjertet av Storbritannia, og vil inngå i modellutvalget sammen med søsknene mild hybrid og Plug-in hybrid, og tilbyr et bredt utvalg som møter kundenes behov.»

Range Rover Electric vil levere ytelse som kan sammenlignes med flaggskipet Range Rover V8, og med terrengegenskaper utviklet internt av Land Rover-eksperter, noe som har vært et kjennetegn siden Range Rover ble grunnlagt i 1970.

Fysisk prototypetesting er i gang, og ingeniørene bygger den mest stillegående og raffinerte Range Roveren noensinne, med en unik konfigurasjon for aktiv støydemping, lyddesign og interiørkomfort.

Etter ett års utvikling som inkluderer testing av bilens styrke, hvordan bilen oppfører seg under forskjellige forhold og vadetesting i hastigheter på opptil 50 km/t, er de første fysiske bilene nå klare. Global testing på vei har startet, fra Sverige til Dubai, i temperaturer fra -40 °C til 50 °C. Det globale testprogrammet er tilpasset Range Rovers første helelektriske bil. Dette sikrer robustheten til det elektriske kjøresystemet, inkludert undersiden, batteriets holdbarhet, chassisets integritet og tester av bilens dynamikk for termisk belastning.

Nye Range Rover Electric vil designes, utvikles og bygges i Storbritannia, på den fleksible plattformen Modular Longitudinal Architecture (MLA) i Solihull, sammen med de eksisterende mild- hybrid- og Plug-in hybrid-modellene. For første gang vil batterier og EDU-er bli bygget og montert ved JLRs nye Electric Propulsion Manufacturing Centre i Wolverhampton i Storbritannia, etter hvert som Range Rover elektrifiserer i forkant av sitt netto nullutslippsmål for 2039.

Les hele pressemeldingen fra Jaguar Land Rover Norge her