Bilia kjøper Norges største
Jaguar og Land Rover-forhandler

AS Insignia har i dag inngått avtale med Bilia Norge AS om overtakelse av sin bilforhandlervirksomhet i Oslo. I 2023 vil Insignia flytte inn i det nye Bilia-anlegget som bygges på Bjerke. Avtalen forutsetter godkjennelse av Konkurransetilsynet.

Insignia har en historie helt tilbake til 1974 og er en betydelig aktør i det norske bilmarkedet. I dag er Insignia Norges største Land Rover og Jaguar-forhandler, samt importør og eneforhandler av det ikoniske sportsbilmerket Morgan.

Insignia leverer kundeopplevelser som er helt i toppen av luksusbil-segmentet. I 2014 flyttet de til Konows gate i Oslo. Introduksjonen av elbilen Jaguar I-PACE i 2018 førte til en kraftig omsetningsvekst, og ingen enkeltforhandler i verden har solgt flere eksemplarer av elbilen Jaguar I-PACE. Insignia har 43 ansatte som selger nye og brukte biler, driver autorisert merkeverksted med fabrikkutdannede mekanikere. I 2021 var omsetningen på ca. 460 millioner kroner.  

Kommentar fra Frode Hebnes, administrerende direktør i Bilia Norge AS

«Vi gleder oss til å bli Jaguar og Land Rover forhandler i Oslo-markedet gjennom overtakelsen av AS Insignia. Neste år vil vi flytte virksomheten over til vårt nye bilanlegg i Oslo. AS insignia har en stolt historikk, og vi ser frem til å bli bedre kjent med deres kompetente medarbeidere. I Norges største og mest kjøpesterke bilmarked opplever vi at Jaguar og Land Rover med dette kompletterer og forsterker vårt totale tilbud innenfor premiumsegmentet»

Kommentar fra Mads Dessen, daglig leder i AS Insignia

«De store omveltningene i bilbransjen har gjort det naturlig for oss å se på muligheten for å tilknytte oss en større aktør, som kan styrke Insignia sin posisjon som den største enkeltforhandler av Jaguar og Land Rover i Norge. Bilia tok kontakt med oss på et gunstig tidspunkt, og Insignias eiere og ledelse ser på dette som et riktig og viktig skritt i selskapets videre utvikling. Bilia har de siste tiår vist at de klarer å foredle gode virksomheter, samtidig som de enkelte bedrifters kultur- og verdigrunnlag videreføres. Insignia vil bidra med sin organisasjon av dyktige og dedikerte ansatte samt nær 50 års erfaring som merkeforhandler i luksusbil-segmentet.»

Kommentar fra Henrik Schanche, Country Director hos Jaguar Land Rover Norway

«Det er med stor glede og entusiasme at vi ønsker Bilia velkommen inn i vårt forhandlernettverk. At de nå tar over Insignia, som har vært en dyktig partner med en lang og solid historie, er en viktig styrking og videreføring av Jaguar Land Rover sin tilstedeværelse i Oslo. Vår kjennskap til, og erfaring med Bilia, gjør at vi er sikre på at de er riktig samarbeidspartner for Jaguar og Land Rover i fremtiden. Deres profesjonalitet, lange erfaring med bilbransjen, og fokus på gode kundeopplevelser vil være et viktig bidrag til våre merker i reisen på vei mot moderne luksus.»

Ved ønske om ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Frode Hebnes
Bilia Norge AS
Mobil: 993 21 927
E-post: frode.hebnes@bilia.no

Mads Dessen
AS Insignia
Mobil: 901 43 711
E-post: mads@insignia.no

Henrik Schanche
Jaguar Land Rover Norway
Mobil: 91 848 648
E-post: hensch@jaguarlandrover.no

Bilia i Norge er en del av Bilia-konsernet som er børsnotert i Stockholm. Vi er en av Europas største bilkjeder og finnes også i Sverige, Belgia og Luxemburg. Vi har ca. 1350 medarbeidere fordelt på 33 lokasjoner som i 2021 omsatte for 11,3 milliarder kroner i Oslo, Viken, Innlandet, Vestfold – Telemark og Trøndelag. Vår visjon er at Bilia skal være bransjens beste servicebedrift. I Norge tilbyr vi bilsalg, finansiering, verkstedtjenester samt tilbehørs- og reservedelssalg for BMW, MINI, Volvo, Toyota og Lexus. Gjennom Bilia Outlet tilbyr vi merkeuavhengig bilsalg, finansiering og verkstedtjenester.