Publisert: Mandag 10. mars 2014 Jaguar

SE OPP, BMW OG AUDI! – DN.no

Les DN.no sin omtalen av nye Jaguar XF:

Den nye XE er en moderne Jaguar på alle måter, mer kompakt i størrelse men visuelt slående. Kundene forventer mye av en mellomklasse Jaguar - den må være praktisk men også premium.

Se opp, BMW og Audi!

Snart kommer det en ny konkurrent til 3-serie og A4.

Embret Sæter

http://www.dn.no/dnBil/article2776714.ece

Publisert: 05.03.2014 – 10:25 Oppdatert: 05.03.2014 – 15:13

“Som om ikke det er nok at den nye, lekre C-klassen fra Mercedes straks kommer på veien, dukker det om ikke lenge opp en helt ny konkurrent til de tyske premiummerkene i denne klassen.

Jaguar har akkurat bekreftet at navnet på mellomklasse-sedanen blir XE. En logisk forlengelse fra brødrene XF og XJ.

-Vi annonserte for noen uker siden ar vårt nye produksjonssenter for motorer skal produsere en ny familie av premium, lettvekts, lavfriksjon og lavutslipps firesylindrede bensin- og dieselmotorer. De første av våre “Ingenium”-motorer vil bli brukt i vår flunkende nye mellomklasse sportssedan. Bilen blir hetende Jaguar XE og produksjonsutgaven blir avduket senere i år, sa Jaguar Land Rover-sjef Dr Ralf Speth, i forbindelse med Genève-utstillingen som åpnet igår.

XE vil være den første bilen med Jaguars helt nye aluminiumsarkitektur som ble vist med konseptbilen C-X17 ifjor. Da bilen kommer på markedet i sommeren 2015 hevder Jaguar at den blir den første med aluminiumsramme i denne klassen.

Jaguar er tro mot bakhjulsdriften, også i denne bilen, men den blir også tilgjengelig med firehjulsdrift. Produsenten lover effektive, men sterke motorer som skal gi toppfart på over 300 km/t og under 100 gram per kilometer i CO2-utslipp. Om det gjelder en og samme motor, er uvisst.

Den nye XE er en moderne Jaguar på alle måter, mer kompakt i størrelse men visuelt slående. Kundene forventer mye av en mellomklasse Jaguar – den må være praktisk men også premium.
V
i glemmer ikke at det er En Jaguar vi designer, og det betyr at den må være like spennende å se på og kjøre, som den er brillijant å drive og praktisk å eie. Vi mener vi har gjort akkurat det med Jaguar XE, sier designsjef Ian Callum i en pressemelding.”