La Norgesferien ta en ny retning!

Unngå trafikk og kø på de store veiene i sommer – velg en alternativ rute.

Det er lite som slår norsk natur på sommeren. Så hvorfor ikke oppleve mest mulig fra bilsetet?

Besøk vår Instagramkonto, og sjekk ut hashtaggen #alternativrute for å finne inspirasjon til hvilke alternative ruter som kan forbedre sommerens kjøreturer!

Når du er på ferie og reiser med bil er det viktig å ta den tiden du trenger. Bilturen er ikke en transportetappe, men en opplevelse og viktig del av ferien. På bilferie er reisen målet, og skal du få mest mulig ut av turen må du planlegge.

Dropp motorveier og kø i sommer og ta en alternativ rute og opplev det fantastiske Norge har å by på. Fra Jæren i sør til Varanger i nord strekker det seg 2136 kilometer med severdigheter i form av spektakulære utsiktspunkter, rasteplasser med råflotte toaletter og kunstinstallasjoner. Ta av fra hovedveien og kjør veier du aldri har kjørt og opplev at det er mye mer spennende når du ikke vet hva som er rundt neste sving.

Med alternative ruter får du muligheten til å se enda mer av det storslåtte landet vårt,
samtidig som du virkelig får kjenne på de gode kjøreegenskapene.
Noen ganger lønner det seg å kjøre litt lenger, for å oppleve veldig mye mer.

Vi i Insignia utfordrer deg til å ta en alternativ rute. Her er noen forslag til de vakreste veiene du kan kjøre på i Norge. God tur!

Bilde: Drammen

Langs Sørlandets svaberg rundt Sør-Norge

«Kystens riksvei» er en rekke mindre veier som følger kysten langs Sørlandet. Noen steder går veiene helt ut i havgapet, mens andre steder svinger de innom fjordarmer og hele og halve øyer. Denne turen fra Risør til Flekkefjord kan by på perler som Lyngør, Merdø, Lindesnes, Ny Hellesund og Lista, i tillegg til byene Tvedestrand, Arendal, Fevik, Grimstad, Lillesand, Kristiansand, Mandal og Farsund. Mulighetene her er mange og byr på blant annet deilig sjømat og mange hyggelige opplevelser. Vi anbefaler å få med seg Norges eldste fyr ytterst på Lindesneshalvøya og det moderne fyrmuseet. Ytterst i skjærgården utenfor Mandal finner du Norges sydligste punkt, som er det vesle skjæret Pysen.

Bilde: Atlanterhavsveien – Land Rover Discovery varebil

Langs Atlanterhavsveien til Kristiansund

Veien langs Hustadvika og over Lauvøyfjorden er kåret til århundrets byggverk i Norge av den engelske avisen The Guardian, og mange mener dette er verdens vakreste bilreise. Opplevelsene er mange langs kysten av Møre og Romsdal. Her kan du finne Sunnmørsøya Runde som blant annet kan lokke med Norges sydligste fuglefjell, et av Norge eldste fyr og den spennende historien om et stort skattefunn. Det som kjennetegner Atlanterhavsveien er den elegante veien med de mange broene over en serie øyer ytterst mot Hustadvika. En morsom kuriositet er at planene om å skape en farbar forbindelse over disse øyene dukket opp allerede i 1909. Planen var å bygge jernbane den gang. Etter at Bergensbanen stod ferdig i 1909, ble det i 1914 bestemt å bygge Raumabanen til Åndalsnes for å binde samfunnene på Vestlandet tettere sammen. Planene for jernbanen ble skrinlagt i 1935 og gradvis erstattet med idéen om en bilvei. Planleggingen startet på 70-tallet og veien ble bygget fra 1983 til 1989. Veien har åtte broer på til sammen 880 meter.

Bilde: Trollstigen

Mange perler på turistveien fra Strynefjellet til Romsdalen

Den 104 kilometer lange Nasjonal turistveg Geiranger – Trollstigen starter ved Langvatnet i Skjåk i Oppland og ender ved Sogge bru i Åndalsnes. Turen kan for eksempel starte med en avstikker opp til toppen av Dalsnibba, som ligger 1476 meter over havet. Du har god bilvei helt opp til toppen, hvor du finner et utsiktspunkt av de sjeldne. Så kan du kjøre de bratte slyngene, som du ser på bildet, ned til vakre Geiranger innerst i Geirangerfjorden. Fra Flydalsjuvet like over Geiranger har du en fantastisk utsikt over Geirangerfjorden med sine stupbratte fjellsider med mange fosser. Fra Geiranger fortsetter turen oppover den bratte Ørneveien med et obligatorisk fotostopp fra utsiktspunktet i Ørnesvingen. En av turens høydepunkter er de ikoniske svingene ned Trollstigen mot dalbunnen. Vi anbefaler å ta turen videre for å se det imponerende fossefallet i Mardalsfossen med et fritt fossefall på 297 meter og en total høyde på 655 meter, når du først er i dette området.

Bilde: Lofoten

Lofoten – lover praktfull natur uansett årstid

Velger du å kjøre til Lofoten i sommer, er landskapet både brutalt og fascinerende. Kombinasjonen med spisse alpine fjell som stuper ned i havet, vilt hav med grov sjø, små lune fiskevær og hvite strender med krystallklart vann vil aldri slutte å bergta oss. Vi ser for oss mange på veiene nå i høysesongen. Da er det fint å vite at du kan søke deg til små bortgjemte kroker og fine avstikkere langs veien.
Kjører du elbil til Lofoten i år, ta en titt her. Enbil på nasjonal turistvei i Lofoten, med informasjon om ladepunkter og kort om strekningen.

Villmarksveien i Østfold

Langs svenskegrensen mot Ørje og videre gjennom Akershus, fra Halden i Østfold strekker det seg en vakker vei gjennom skogen. På bilturen langs fylkesvei 21 får du oppleve Østfold på en helt annen måte enn når du kjører E6 fra Svinesund til Oslo. Du kan blant annet oppleve grensehistorie på Fredriksten festning, kjøre langs Haldenvassdraget å se restene av de omfattende festningsverkene som ble bygget ved Ørje på slutten av 1800-tallet, men nedlagt allerede 1905 som en del av fredsslutningen med svenskene.

Solgt

{{car.title}}

Årsmodell
{{car.year}}

Km.stand
{{car.mileage}}

Pris
{{car.price | number}},-