Publisert: Fredag 12. februar 2016 Jaguar

Jaguar XE og XF med toppkarakteren 5 stjerner i Euro NCAP.

Jaguar XE og den helt nye Jaguar XF fikk nylig toppkarakteren 5 stjerner i Euro NCAPs sikkerhetstester i 2015. XE og XF skåret høyt i alle kategoriene - voksne passasjerer, barn som passasjerer, fotgjengere og sikkerhetsassistenter - og er blant de høyest rangerte modellene i sine respektive segmenter.

I tillegg til enestående kollisjonsbeskyttelse er XE og XF også utstyrt med en rekke aktive sikkerhetssystemer inkludert Autonomous Emergency Braking (autonom nødbremsing – montert som standard i Norge) som benytter et framoverrettet stereokamera til å oppdage kjøretøyer som kan utgjøre en kollisjonsfare; systemet kan gi føreren et visuelt og auditivt signal og automatisk aktivere bremsene hvis en kollisjon ser ut til å være nær.

“Jaguar XE og XF ble konstruert uten kompromisser: vi fokuserte like mye på sikkerhet som på dynamikk, ytelse, raffinement og effektivitet og våre strenge interne standarder overskrider kravene i både lovene og forbrukertestene. Alt fra aluminiumlegeringene vi utviklet for chassis-strukturen til det banebrytende stereokameraet i hjertet av Autonomous Emergency Braking systemet er nøye optimalisert for å gi sikkerhet i verdensklasse.”
Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar XE, XF, F-PACE

XE og XF er utviklet på grunnlag av Jaguars Lightweight Aluminium Architecture; de lette, og likevel stive og sterke chassis-strukturene leverer eksepsjonell beskyttelse av passasjerene som er ytterligere forbedret av kollisjonsputer for føreren og passasjerene, sidekollisjonsputer og gardinkollisjonsputer. I tilfelle du skulle kollidere med en fotgjenger kan det deformerbare panseret bidra til å redusere skadeomfanget.

Begge modellene tilbyr et omfattende sett av aktive sikkerhetsteknologier og avanserte førerassistansesystemer inkludert Dynamic Stability Control, Traction Control, Emergency Brake Assist, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring, Closing Vehicle Sensing, Reverse Traffic Detection, Traffic Sign Recognition og Adaptive Cruise-kontroll. Ytterligere funksjoner som tilbys i helt nye XF – og som vil bli tilbudt i XE i 2017 model – omfatter Lane Keep Assist, Driver Condition Monitor og Adaptive Speed Limiter.

Resultatene finner du på nettstedet til Euro NCAP her:

Jaguar XE >

Jaguar XF >