Publisert: Tirsdag 1. oktober 2020 Jaguar

JAGUAR CLASSIC FEIRER 60 ÅR AV E-TYPE I 2021 MED JUBILEUMSUTGAVE

"THE E-TYPE 60 COLLECTION"

Jaguar E-Type, eller XK-E, er en av Jaguars sportsbiler som ble produsert mellom 1961 og 1974. Modellen skilte seg fra sine konkurrenter og var adskillig billigere. På 14 år ble det solgt mer enn 70 000 eksemplarer og modellen ble bygget i tre ulike utgaver; “Series 1″, Series 2” og “Series 3”.

 

I mars 2021 vil Jaguar Classic feire 60 års jubileum av den ikoniske E-Type og vil produsere seks matchende modeller med restaurerte 3.8 liter E-Type som Limited Edition. E-Type 60 Edition-spesifikasjonen vil inkludere minnedetaljer og eksklusive eksteriørfarger. Hver modell av E-Type 60 Edition-bilene hyller to av de eldste og mest kjente sportsbilene fra Jaguar E-Type: ‘9600 HP’ og ’77 RW ‘, som spilte sentrale roller i avdukingen av bilen ved verdenspremieren i Genève, Sveits i mars 1961.

Jubileumsutgaven er klar til bestilling allerede nå og du som kunde kan ta direkte kontakt med Jaguar Classic for mer informasjon og bestilling. 

En Opalescent Gunmetal Grey 3,8-liters Coupé med fixed head registrert ‘9600 HP’ var en av de to første Jaguar E-Type som ble avduket for et håndplukket utvalg av gjester på Parc des Eaux Vives. Kjørt direkte til Sveits fra Coventry kvelden før lanseringen, ankom PR-sjef Bob Berry kun minutter før de første testkjøringene. Med en enestående reaksjon på E-Typen som resulterte i en overveldende etterspørsel, ble den legendariske Jaguar Test and Development Engineer Norman Dewis bedt om å droppe alt han hadde i hendene å kjøre en British Racing Green 3,8-liters Roadster registrert ’77 RW ‘ fra Coventry til Genève over natten. Begge bilene ble også brukt til tester av pressen, som beviste bilens oppsiktsvekkende ytelse – inkludert toppfarten på 250 km/t – matchet de jetfly inspirerte linjene som ble pusset opp i en vindtunnel av aerodynamikeren Malcolm Sayer. Hver E-Type 60-utgave bygget av teamet på Jaguar Classic Works-anlegget i Warwickshire, vil være en eksisterende 3,8-liters E-Type fra 1960-tallet, fullstendig restaurert til eksklusiv 60-årsjubileums-hyllestspesifikasjon.