Publisert: Torsdag 20. mars 2018 Aston Martin

Insignia på Geneva International Motor Show 2018: Aston Martin og Lagonda Vision Concept

På årets bilutstilling i Geneve presenterte Aston Martin sin konseptbil Lagonda Vision Concept - en ekstrem luksusbil for en veldig nær fremtid.

Aston Martin har hentet frem det erværdige Lagondanavnet for å presentere en ny klasse elektriske biler med kompromissløs moderne design, og benytter anledningen til å redefinere hva luksus er. Ved å kombinere det nyeste i teknologi og moderne design med materialer som keramikk, kashmir og silke har Aston Martin hoppet bukk over den tradisjonelle forestillingen om luksus som pompøse overdrivelser – i stedet fremheves de arkitektoniske kvaliteter og nye mulighetene som den elektriske plattform gir.

Designavdeligen har samarbeidet med kunsthåndverkeren David Snowdon og skreddere fra Saville Row for å gi interiøret en taktilitet og komfort må oppleves for å forstås. Smart design er stikkordet. Selv om Lagonda Vision Concept er kortere og lavere enn tradisjonelle luksusbiler, gir utformingen god plass for fire voksne på to meter eller mer plass til å strekke seg ut. Også sjåføren: selvkjørende biler er en del av fremtiden, og Aston Martin forventer at eierne av nye Lagonda vil ha sin egen sjåfør – ikke i form av et menneske men en selvkjørende bil.

Ved siden av konseptbilen viste Aston Martin også frem to modeller i halv størrelse, en coupe og en SUV, for å vise hvordan formspråket fra konseptbilen vil tilpasses modellprogrammet. Går det som Aston Martin ønsker, er produksjonen klar allerede i 2021. Fremtidsbilen vi så for oss for 30 år siden er plutselig her.

Les mer her

 

Aston Martin hadde på forhånd annonsert at årets messe kom til å bli merkets mest innholdsrike noensinne.
Med verdenspremiere på sin twin turbo-V8 Vantage, både i gateversjon og raceversjon, den nye DB11 Volante og 2018 Aston Martin / Red Bull Formel 1 burde det være tydelig for alle at Aston Martin er den ledende blandt verdens sportsbilprodusenter. Desto mer sjokkerende for alle messebesøkende da Aston Martin presenterte den nye hyperbilen Valkyrie AMR Pro – en ren baneutgave av Valkyrie – og luksuskonseptet Lagonda Vision Concept. Skjønnhet, kraft og sjel indeed.

Alle foto: Trond Hanstad