Publisert: Fredag 25. september 2020 Land Rover

Et annerledes Hollænderseilas 2020

«Hollænderseilasen Driven by Insignia» – Til tross for situasjonen rundt Covid-19 ble seilasen gjennomført, også i år. 

Siden 1970

«Hollænderseilasen Driven by Insignia» har vært arrangert hvert år siden starten i 1970 – og skulle dermed ha markert og feiret 50 stolte år – akkurat på samme måte som Norges Seilforbund som ble etablert samme år og den første Range Roveren ble lansert. Det ble ingen feiring i år – og festtalene og blazeren må vente ett år til.

Corona-versjon

Dette har dog medført at det rent sportslige har fått alt fokus – og det er strengt tatt det som må være det viktigste. Oppslutningen om årets Corona-tilpassede arrangement har vært over all forventning og vi ble med ett Norges største seilarrangement med 176 deltagende båter. – Altså større en Færderseilasen. Start og mål foregikk i år ved Filtvet Fyr og Villa Malla og den tradisjonelle seilerfesten i Son måtte i år ofres av hensyn til Covid-19.

Starten gikk lørdag formiddag fra kl. 11.00 – og alle klassene var vel avgårde kl. 12.40 – Alle deltagerne kom seg vel i mål innen fristen (maksimaltiden kl. 01.00 natt til søndag, etter en fantastisk dag på fjorden med nordavind og sol hele dagen! Mange fornøyde seilere!

Langsiktig sponsor

«Hollænderseilasen Driven by Insignia» eies og organiseres av Norsk Havseiler- og Krysserklubb, og arrangeres i samarbeid med Kongelig Norsk Seilforening og Son Seilforening.  I 2018 engasjerte Norsk Havseiler- og Krysserklubb (NHK) SportsPartner AS for å bistå i organisering og utviklingen av «Hollænderseilasen Driven by Insignia». Det medførte blant annet at i 2019 involverte Jaguar og LandRover-forhandleren Insignia seg sterkere i arrangementet og satte sitt tydelige preg på arrangør-byen Son, med bla. en stor bilutstilling, servering og underholdning til glede for både seilere lokalt næringsliv og innbyggere. Seilasen byttet navn til ««Hollænderseilasen Driven by Insignia» og Insignia har befestet sitt engasjement gjennom å forlenge sitt sponsorat i flere år.  Insignia og øvrige sponsorer er viktige både mht utviklingen og oppmerksomheten av seilasen og er representert i samarbeidsgruppen gjennom SportsPartner.

«Endringer er enkelt – forbedringer er krevende!»

Samarbeidet mellom de 3 arrangørklubbene fungerer godt – med sportslig fokus, kontinuerlig utvikling og forbedring på agendaen. Det planlegges ingen større endringer for «Hollænderseilasen Driven by Insignia» i årene som kommer – da vi opplever at deltagernes gode oppslutning og tilbakemeldinger er en bekreftelse på at måten dette gjennomføres på er bra.