Defender tar eventyret til nye luksuriøse høyder med flere valgmuligheter og mer kraft

Pressemelding fra Jaguar Land Rover Norge 8. mai 2024.

 • Defender-oppgradering: Ustoppelig 4×4 er oppdatert med en rekke komfortøkende funksjoner for mer luksuriøs terrengkjøring
 • Captain Chairs Pack: Nye individuelle Captain Chairs1 gir ultimat komfort og luksus for den andre seteraden, i tillegg til elegant tilgang til den romslige tredje seteraden i Defender 130
 • Interiøroppgradering: Nye Signature Interior Pack gir et enda høyere nivå av holdbart håndverk, eksklusivitet og komfort
 • Sedona Edition: Defender 110 Sedona Edition gir 110-karosseriet en ny iøynefallende farge med eksklusiv eksteriørfinish og unike Sedona Red-detaljer
 • Valgmuligheter: Strømlinjeformede spesifikasjoner og pakkealternativer gjør det enklere enn noensinne for kundene å velge den perfekte Defender. Finn ut mer om den nyeste Defender-kolleksjonen på https://www.landrover.no/defender/oversikt

Oslo, Norge – onsdag 8. mai 2024: Defender tar luksuriøse eventyr til et nytt nivå med en rekke forbedringer på tvers av merkevareutvalget, mens introduksjonen av en ny 110 Sedona Edition og forenklede spesifikasjonsnivåer gjør det enklere enn noensinne å velge den perfekte Defender.

Passasjerkomforten har gått opp et hakk med en ny Signature Interior Pack og, for Defender 130-kundene introduseres den nye, luksuriøse Captain Chairs Pack. Det nye setealternativet for andre seterad løfter passasjeropplevelsen med to individuelle luksusseter med armlener på hver side og komfortable hodestøtter med vinger, atskilt av en gang som gir elegant tilgang til tredje seterad.

Mark Cameron, administrerende direktør, Defender, sier: «Vår visjon for Defender er å kontinuerlig forbedre det som allerede er en suveren bil som kan kjøre hvor som helst og utføre hva som helst. Introduksjonen av den nye Sedona Edition og forbedrede interiøralternativer betyr at kundene våre nå har flere valgmuligheter enn noensinne. Og med de nye Captain Chairs i Defender 130 kan opptil syv personer nå reise mer komfortabelt på både episke eventyr og lokale ekspedisjoner.”

Nye Defender 110 Sedona Edition

Sedona, Arizona, er inspirasjonen bak fargen på den nye 110 Sedona Edition – et sted for eventyr, fantastisk naturlig skjønnhet og bevisst eskapisme. Den naturlige dyprøde nyansen i de jernrike bergartene er brukt på en eksklusiv ny modell.

Defender 110 Sedona Red-karosseriet kompletteres av en Extended Black Pack, med Narvik Black Defender-skrift, frontgrill og beskyttelsesplater samt 22″ Gloss Black alufelger og reservehjulsdeksel i samme farge som bilen – en eksklusiv kombinasjon for denne nye utgaven2. Sedona Red ble først sett på Defender 130, og Defender 110 Sedona Edition vil kun tilbys i ett år.

Et nytt panserdekal unikt for Sedona Edition, viser Sedonas topografi og gjenspeiler Defenders ustoppelige evne til å kjøre hvor som helst og kundenes tørst etter eventyr. Eksteriørtillegg kompletteres av en valgfri Sedona Red utvendig sidemontert oppbevaringsboks, ideell for våte eller gjørmete klær eller utstyr.

Interiøret i Sedona Edition er basert på de høye spesifikasjonene til Defender X-Dynamic HSE og er for første gang tilgjengelig med Ebony Windsor skinn og KvadratTM seter, noe som gir et tøft og svært taktilt miljø.

Setene er en del av den nylig lanserte Signature Interior Pack, som gir en rekke forbedringer for større luksus og oppmerksomhet på detaljer, taktile nye materialer og praktiske oppbevaringslommer for passasjerene i forsetene.

Defender 130 Captain Chairs Pack: førsteklasses komfort på andre seterad

De nye, luksuriøse enkeltsetene som er tilgjengelige for andre seterad i Defender 130 gir optimal komfort, romslighet og allsidighet, atskilt fra hverandre av en midtgang som gir elegant og uanstrengt tilgang til tredje seterad. Med varme- og kjøleteknologi er setene perfekte for førsteklasses eventyr over hele verden, og gir forsetekomfort til de som reiser på andre seterad.

Individuelle armlener på begge setene gir ytterligere komfort, og midtgangen mellom setene gir ekstra plass for midtpassasjeren på tredje seterad til å strekke ut føttene. Doble koppholdere på det opphøyde området like bak midtkonsollen foran er ekstra praktiske og skaper et uformelt skille mellom setene.

Captain-setene på andre seterad kan også utstyres med vingede hodestøtter for enda bedre komfort på lengre reiser og eventyr med Defender X- og V8-modellene. De er også tilgjengelige som en del av Signature Interior Pack på X-Dynamic HSE.

Ny Signature interiørpakke3

Den nye Signature interiørpakken kombinerer omfattende oppgraderinger av interiøret i Defender på tvers av seter og dekordetaljer for et enda mer særpreget miljø. Signature Interior Pack er tilgjengelig på tvers av alle karosseridesigner, og er standard på Defender X- og V8-spesifikasjoner, og valgfritt for Defender Dynamic HSE.

Forsetene er 14-veis elektrisk justerbare seter med varme- kjøling- og minnefunksjoner, og med nye hodestøtter med vinger. Andre seterad er utstyrt med klimaseter – med vingede hodestøtter på Defender 110- og 130-modellene. For de som sitter på tredje rad i Defender 110 og 130, sørger oppvarmede seter for kaldværskomfort i hele bilen.

Den luksuriøse Signature Interior Pack gir materialoppgraderinger for økt taktilitet i hele Defender-kupéen, inkludert Windsor skinn og KvadratTM -seter, tilgjengelig i Ebony eller Caraway/Ebony og New UltrafabricsTM tilgjengelig i Light Cloud/Lunar-farger.

Setene kompletteres av mykere detaljer i kupeen og en ny sidelomme i midtkonsollen på både fører- og passasjersiden, slik at de som sitter foran kan holde mindre gjenstander trygt på plass med elastiske sider og filtkledning.

Defenders karakteristiske eksponerte tverrbjelke er metallisk grå med pulverlakkert finish, mens formstøpte dekorelementer i interiøret er utført i Satin Black med diskré kromdetaljer. Signature interiørpakke har ogsså taktrekk i semsket skinn i Light Cloud eller Ebony, avhengig av setevalget.

Forenklede spesifikasjonsvalg

Defender-kunder kan nå velge mellom S-, X-Dynamic SE-, X-Dynamic HSE-, X- og V8-spesifikasjoner på tvers av 90, 110 og 130 karosserier. Et forenklet utvalg av nøye utvalgte valgfrie pakker er også tilgjengelig:

Kjøre- og ADASpakker:

 • Off Road Pack – Elektronisk aktiv differensial, svart takreling, terrengdekk, stikkontakt, vadesensor
 • Advanced Offroad Pack – All-Terrain Progress Control, Terrain Response 2, konfigurerbar terrengrespons, elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk lyshøyderegulering
 • Dynamic Handling Pack – Elektronisk aktiv differensial, elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk lyshøyderegulering, 20″ reservehjul i full størrelse
 • Air Suspension Pack – Elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics, automatisk nivåregulering av frontlyktene
 • Driver Assist Pack – Kjøreassistentpakke med dødsoneassistent, kollisjonsovervåking bak, trafikkovervåking bak

Cold Climate and Towing Packs:

 • Cold Climate Pack – Oppvarmet frontrute, oppvarmede spylerdyser og ratt, pluss kraftig frontlyktspyler
 • Extreme Cold Climate Pack – Som ovenfor, pluss forhåndsspesifisering av kupeen4
 • Towing Pack (90 og 110) – Advanced Tow Assist, elektronisk utfellbart tilhengerfeste eller tilhengerfestemottaker, All-Terrain Progress Control, Terrain Response 2, konfigurerbar Terrain Response, elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk nivåregulering av frontlyktene
 • Towing Pack 2 (130) – Som ovenfor, men med avtakbart tilhengerfeste eller tilhengerfestemottaker

Interiørpakker:

 • Signature Interior Pack – Interiørpakke med oppvarmede og avkjølte elektriske minneseter på forsetene med vingede hodestøtter, klimaseter på andre rad med vingede hodestøtter, taktrekk i semsket skinn, skinnratt, Windsor skinn og KvadratTMeller UltrafabricsTM-seter.
 • Signature Interior Pack med Captain Chairs Pack – Som ovenfor, men med Captain Chairs på andre seterad, med varme og kjøling og vingede hodestøtter
 • Comfort and Convenience Pack – konfigurerbar kupébelysning, Meridian Sound System, kjølerom i midtkonsollen foran og bakluke med myk lukking
 • Premium Upgrade interiørpakke – Skinnratt, utvidet skinnoppgradering, girspak i skinn, 14-veis oppvarmede og avkjølte forseter med elektrisk minne og elektrisk justerbar rattstamme

Setepakker for tredje seterad:

 • Family Pack (110) – 3-soners klimakontroll, luftkvalitetssensor og Cabin Air Purification Plus, og manuelle tredjeradsseter, pluss elektronisk luftfjæring, Adaptive Dynamics og automatisk nivåjustering av hovedlys
 • Family Comfort Pack (110) – Som ovenfor, men med oppvarmede tredjeradsseter og 3-soners klimaanlegg med kjøleassistent bak

En ny matt beskyttelsesfilm gir en moderne ny utvendig finish samtidig som den gir et ekstra lag med beskyttelse til karosseriet, noe som gir trygghet og forbedret holdbarhet for de som kjører utenfor allfarvei samtidig som Defenders utvendige finish bevares.

Den oppdaterte Defender-serien er nå tilgjengelig, se mer her: https://www.landrover.no/defender/oversikt

1Captain-seter er kun tilgjengelig på Defender 130

2Markedsavhengig

3 Signature interiørpakke vil være tilgjengelig på alle karosserityper (tilleggsutstyr på X-Dynamic HSE og standard på X- og V8-kledning)

4 Kupéspesifisering er ikke tilgjengelig for alle drivlinjer

5I relevante EU6e-markeder vil dette forbli som D300. I tillegg vil P425 bensin- og P300e plug-in hybridmotorene erstatte P400- og P400e-motorene på grunn av lokal lovgivning. Ta kontakt med forhandleren din for å finne ut hvilke drivlinjer som er tilgjengelige i ditt marked.

Les hele pressemeldingen fra Jaguar Land Rover Norge her.